Zaušna slušna pomagala - Bontech

Snažna i fleksibilna, za velika i mala oštećenja sluha – zaušna slušna pomagala ili eng. Behind The Ear (BTE) su smještena u plastično kućište koje se postavlja iza uha i taj dio kolokvijalno nazivamo „slušni aparat“.

On sadrži sve potrebne komponente, ali zvuk u uho ipak nekako moramo dopremiti pa se na njega nastavljaju dijelovi koji zvuk transportiraju u zvukovod. Ti dodaci se sastoje od ušne kukice, cjevčice i anatomski oblikovanog umetka koji se postavlja u ušni kanal. Kod nekih BTE modela je moguće postaviti tanku cjevčicu (eng. Thin Tube) na koju na kraju dolazi mekana silikonska kapica.

Izvedbe i prikladnost

BTE aparati se izrađuju u više oblika, veličina i boja i u pravilu se na njima nalaze tipkala koja korisniku omogućavaju kontrolu rada pomagala.

Dostupni su u varijantama: miniBTE, BTE, BTE P, BTE SP i BTE UP. Prikladni su za blage sve do teških nagluhosti.

Izvedba s tankom cjevčicom se manje vidi na uhu i odgovara velikom broju korisnika pa je to rješenje vrlo popularno. Prikladna je za blage do srednje nagluhosti.

Zašto odabrati zaušna slušna pomagala?

Imate li tešku ili blagu nagluhost, a želite robusno i izdržljivo pomagalo s kojim je lako rukovati i održavati ga, onda su BTE izvedbe pravo rješenje za vas! Uz veliki izbor veličina aparata (ovisno o stupnju oštećenja sluha), manjih ili većih baterija, anatomski oblikovanih osobnih umetaka od akrilnih ili mekanih materijala pa do tankih cjevčica s nježnim silikonskim kapicama, za svakoga se može pronaći odgovarajuća kombinacija.

Prednosti

Zaušna slušna pomagala su često korištena izvedba jer omogućavaju prilagodbu širokom krugu korisnika. Prikladna su za sve stupnjeve oštećenja sluha te omogućavaju dobru fleksibilnost u slučaju potrebe (npr. manje pogoršanje sluha ili potreba premještanja pomagala na drugo uho).

Snažna su i izdržljiva, a opcija tanke cjevčice umanjuje vidljivost pomagala. Koriste se veće baterije koje dulje traju, a napredniji modeli u pravilu sadrže usmjerene mikrofone i mogućnost bežičnog povezivanja s pametnim telefonom ili TV adapterom.

Nedostatci

Zaušna slušna pomagala se postavljaju jednim dijelom u uho i drugim iza uha, što u početku korištenja zna predstavljati problem. Slušni aparat može biti vidljiv drugim osobama ako korisnik ima kratku kosu, a teško je sakriti i klasičnu spojnu cjevčicu.

Želite isprobati zaušna slušna pomagala?

Odaberite jednu od čak 27 poslovnica te ispunite Vaše kontakt podatke ili nas nazovite na besplatan broj 0800 44 66

    Kako bi se zaštitili od spama molimo označite sljedeću ikonicu: Drvo.

    Izbornik