Zaušna slušna pomagala

VRSTE SLUŠNIH POMAGALA

  1. Početna
  2. Slušni aparati
  3. Vrste

Osim po svojoj konstrukciji i načinu obrade zvuka, u praktičnoj primjeni se slušna pomagala pojavljuju u raznim oblicima ili izvedbama te ih razlikujemo ponajprije po tome u kojem dijelu uha se postavljaju.

Kanalni – “nevidljivi” slušni aparati

Kompaktna i jednostavna – kanalna slušna pomagala su izvedena tako da su sve komponente smještene u jedinstveno kućište, a kompletno se pomagalo nalazi u uhu.

Dakle, nema niti jednog dijela iza uha. Ta pomagala nisu nikakva specijalna vrsta nego su samo drukčijeg oblika, odnosno različite izvedbe od BTE/RITE pomagala, no sadrže gotovo iste osnovne komponente.

Dostupna su u više veličina što je ovisno ponajprije o anatomiji uha, ali i stupnju oštećenja sluha, veličini baterije i drugim opcijama.

Slušna pomagala sa zvučnikom u uhu

Diskretna i lagana, a istovremeno snažna i napredna – slušna pomagala sa zvučnikom u uhu ili eng. Receiver In The Ear (RITE) ili Receiver In Canal (RIC) su izvedba zaušnog slušnog pomagala kod koje je zvučnik izdvojen iz kućišta slušnog aparata i smješta se izravno u ušni kanal korisnika.

Sa slušnim aparatom je povezan tankim kabelom čime se postiže iznimna diskretnost jer je tanki kabel jedva primjetan. Na zvučnik se postavlja mekana silikonska kapica, a po potrebi se može izraditi anatomski umetak.

Zaušna slušna pomagala

Snažna i fleksibilna, za velika i mala oštećenja sluha – zaušna slušna pomagala ili eng. Behind The Ear (BTE) su smještena u plastično kućište koje se postavlja iza uha i taj dio kolokvijalno nazivamo „slušni aparat“.

On sadrži sve potrebne komponente, ali zvuk u uho ipak nekako moramo dopremiti pa se na njega nastavljaju dijelovi koji zvuk transportiraju u zvukovod.

Ti dodaci se sastoje od ušne kukice, cjevčice i anatomski oblikovanog umetka koji se postavlja u ušni kanal. Kod nekih BTE modela je moguće postaviti tanku cjevčicu (eng. Thin Tube) na koju na kraju dolazi mekana silikonska kapica.

Želite se posavjetovati sa stručnjacima?

Odaberite jednu od čak 27 poslovnica te ispunite Vaše kontakt podatke ili nas nazovite na besplatan broj 0800 44 66

    Kako bi se zaštitili od spama molimo označite sljedeću ikonicu: Drvo.

    Izbornik