Bontech tinitus tretmani laserom

TINITUS TRETMANI

  1. Početna
  2. Tinitus tretmani

Tinitus tretman laserskom tehnologijom

Tinitus (šum u uhu) pogađa otprilike 15% odrasle populacije. Iako postoje brojne pretpostavke, nažalost stvarni razlog njegovog nastajanja je nepoznat. Ipak, postoje određene metode i postupci liječenja šuma u uhu, a jedna od njih je terapija laserskom tehnologijom (LLLT). Ta metoda se koristi od kraja 80-ih godina prošlog stoljeća i potpuno je bezbolna. Također, ako se provodi s oprezom i sigurnošću, nema štetnih posljedica na sluh. Ova vrsta tinitus tretmana dostupna je u svim poslovnicama BonTecha.

Postupak

Tretman tinitusa niskofrekventnim laserom započinje otoskopskim pregledom. Prvi uvjet koji mora biti zadovoljen je da su slušni kanali (zvukovodi) osobe koja se odlučila na terapiju prohodni i čisti.

Nakon toga je potrebno izvaditi otisak uha na koje osoba percipira tinitus (moguće i oba uha) kako bi se izradio individualni svjetlovodni umetak. Takav je umetak potreban kako bi laser mogao obasjavati bubnjić i stijenku unutrašnjeg uha. Kada se svjetlovodni umetak spoji s laserom, postupak može
započeti.

Terapija se provodi u minimalno 10 tretmana u trajanju od 20 minuta, a preporučljivo je odraditi 2-3 terapije tjedno. Postupak se provodi u udobnom ležećem ili sjedećem položaju.

Ako je potrebno, novi ciklus laserskog tretmana se može ponoviti.

Učinkovitost tretmana

Prije same terapije, osoba ispunjava obrazac u kojem ocjenjuje intenzitet svog šuma u uhu. Također, nakon završenih 10 tretmana osoba ispunjava isti obrazac kako bi prosudila uspješnost terapije.

Iako jedno istraživanje naših vodećih audiologa (odnosi se na istraživanje Drviša, Trotića, Riesa et. al) u zaključku tvrdi da je tretman tinitusa laserskom tehnologijom učinkovit za tretiranje kroničnog subjektivnog tinitusa, nažalost uspješnost liječenja tinitusa ovim tretmanom ne možemo garantirati.

Maskiranje šuma slušnim pomagalima

U određenim situacijama liječenja šuma u uhu mogu pomoći i slušna pomagala koja imaju opciju maskiranja šuma. Naime, radi se o tehnologiji koja proizvodi šum (dostupni su različiti oblici šuma; bijeli, crveni, ružičasti itd.) te na taj način osobi nastoji prikriti i potisnuti tinitus.

Želite se riješiti šuma u ušima?

Odaberite jednu od čak 27 poslovnica te ispunite Vaše kontakt podatke ili nas nazovite na besplatan broj 0800 44 66

Bontech lokacije poslovnica 2

    Kako bi se zaštitili od spama molimo označite sljedeću ikonicu: Zvijezda.

    Izbornik