Bontech tinitus tretmani laserom

TINITUS TRETMANI

  1. Početna
  2. Tinitus tretmani

Tinitus tretman laserskom tehnologijom

Tinitus (šum u uhu) pogađa otprilike 15% odrasle populacije. Iako postoje brojni uzročnici, nažalost stvarni razlog nastajanja tinitusa u većini slučajeva ostaje nepoznat. Ipak, postoje određene metode i postupci otklanjanja šuma u uhu, a jedna od njih je terapija laserskom tehnologijom (LLLT). Ta metoda se koristi od kraja 80-ih godina prošlog stoljeća i potpuno je bezbolna. Ova vrsta tinitus tretmana dostupna je u svim poslovnicama Bontecha.

Postupak

Terapija tinitusa laserom niskog intenziteta započinje otoskopskim pregledom. Prvi uvjet koji mora biti zadovoljen je prohodnost slušnih kanala (zvukovoda) osobe koja se odlučila na ovaj vid tretmana.

Nakon toga je potrebno izvaditi otisak uha na koje osoba percipira tinitus (u pravilu se uzima otisak oba uha) kako bi se izradio individualni svjetlovodni umetak. Takav je umetak potreban kako bi laser mogao obasjavati bubnjić i stijenku unutrašnjeg uha. Kada se svjetlovodni umetak spoji s laserom, postupak može započeti.

Terapija se provodi u 10 termina u trajanju od 20 minuta, a postupak se odvija u udobnom ležećem ili sjedećem položaju.

Ako je potrebno, novi ciklus laserskog tretmana se može ponoviti.

Učinkovitost tretmana

Prije same terapije osoba ispunjava obrazac u kojem ocjenjuje intenzitet svog šuma u uhu. Također, nakon završenih 10 tretmana osoba ispunjava isti obrazac kako bi prosudila uspješnost terapije.

Iako jedno istraživanje naših vodećih audiologa (Drviš, Trotić, Ries et. al., 2013) u zaključku tvrdi da je tretman tinitusa laserskom tehnologijom učinkovit za tretiranje kroničnog subjektivnog tinitusa, nažalost uspješnost otklanjanja tinitusa ovom terapijom ne možemo garantirati.

Maskiranje šuma slušnim pomagalima

U određenim situacijama otklanjanju šuma u uhu mogu pomoći i slušna pomagala koja imaju opciju maskiranja šuma. Naime, radi se o tehnologiji koja sama proizvodi šum (dostupni su različiti oblici šuma; bijeli, crveni, ružičasti itd.) te na taj način osobi nastoji prikriti i potisnuti tinitus.

Želite se riješiti šuma u ušima?

Odaberite jednu od čak 27 poslovnica te ispunite Vaše kontakt podatke ili nas nazovite na besplatan broj 0800 44 66

    Kako bi se zaštitili od spama molimo označite sljedeću ikonicu: Auto.

    Izbornik