Odabir slušnog aparata Bontech

Ponuda slušnih aparata

U svojoj ponudi imamo više od 200 raznih modela i izvedbi slušnih pomagala, ali i gotove komplete Connectivity set i Bontech TV set kao sveobuhvatna rješenja za vrhunsko slušno iskustvo.

Počevši od gotovo nevidljivih, preko diskretnih i efikasnih, pa do snažnih pomagala za teške nagluhosti, imamo izbor za sve slušne potrebe i osobne preferencije.

Vrste i izvedbe slušnih aparata

Slušna pomagala se razlikuju po načinu rada i korištenja, odnosno prenose li zvuk u slušni sustav zrakom, koštanim putem ili izravno stimuliraju osjetilne slušne stanice.

Najrašireniju primjenu imaju slušna pomagala za zračnu vodljivost, zbog svoje jednostavnosti, efikasnosti i cijene.

Osim po svojoj konstrukciji i načinu obrade zvuka, u praktičnoj primjeni se slušna pomagala pojavljuju u raznim oblicima ili izvedbama te ih razlikujemo ponajprije po tome u kojem dijelu uha se postavljaju.

Najraširenija je primjena tzv. zaušnih slušnih pomagala koja su dobila naziv po tome što se postavljaju iza uha. Druga izvedba se postavlja izravno u ušni kanal te odatle dolazi naziv kanalna slušna pomagala.

Zaušna slušna pomagala

Snažna i fleksibilna, za velika i mala oštećenja sluha – zaušna slušna pomagala.

Pomagala sa zvučnikom u uhu

Diskretna i lagana, a istovremeno snažna – slušna pomagala sa zvučnikom u uhu.

Kanalna – “nevidljiva” slušna pomagala

Kompaktna i dostupna u više veličina – kompletno pomagalo smješta se u uho.

Punjiva i bežična slušna pomagala

Punjiva slušna pomagala (eng. Rechargeable) se u pravilu izrađuju u RITE ili miniRITE izvedbi i kod njih bateriju nije potrebno mijenjati, već se ona može napuniti jednostavnim postavljanjem u punjač.

Bežična povezivost (eng. Wireless, 2.4G) omogućava međusobno povezivanje i komunikaciju slušnih pomagala (kada se koriste na oba uha), ali i povezivanje s drugim uređajima. Primjeri su povezivanje s pametnim telefonom, čime se omogućavaju laki telefonski razgovori i daljinsko upravljanje ili povezivanje s TV adapterom za kristalno jasan zvuk s TV-a!

Ovakva rješenja dostupna su samo u Bontechu kao Connectivity set i Bontech TV set kompleti!

Kako odabrati slušni aparat?

Odabir optimalnog slušnog pomagala je ključan moment u procesu rehabilitacije sluha slušnim pomagalima. Pomagalo koje nije adekvatno odabrano i/ili konfigurirano će kod korisnika izazvati nezadovoljstvo njegovim učinkom u razumljivosti govora, ugodnosti slušanja i kvaliteti zvuka, a može imati i utjecaj na otežano rukovanje ili nezadovoljstvo izgledom tj. vidljivosti pomagala drugim osobama.

U odabir valja uključiti struku i razum kako bi se izbjeglo odbacivanje i/ili neredovito korištenje pomagala. Stoga je potrebno odabrati pomagalo s kojim će korisnik biti zadovoljan i uz koje će se osjećati sigurno.

U Bontechu je dostupan cijeli niz modela i izvedbi (svaki sa svojim prednostima i nedostacima) i samo će stručnjak znati izdvojiti one koji su prikladni za potrebe pojedinog korisnika.

Nabavka pomagala nabrzinu najčešće završava razočaranjem i odlaganjem pomagala u ladicu, dok problemi u komunikaciji ostaju, a sluh se i dalje zapušta i propada!

Uz to valja računati da se slušna pomagala nabavljaju za dugi rok uporabe tijekom kojeg se potrebe i sluh korisnika mogu promijeniti pa i to treba uračunati u odabir.

Naši stručni otoakustičari će se pobrinuti da iz naše široke ponude odaberu baš ona pomagala koja će optimalno odgovarati osobnim potrebama svakog pojedinca.

Cijene slušnih aparata

Recimo to iskreno – slušna pomagala nisu jeftina! Cijena im se kreće od 210 EUR do oko 6000 EUR za najbolje komplete. Međutim, kada sagledamo sve vrijednosti koje donose i cijenu svedemo na dnevni trošak, vidimo da je ona sasvim razumna i prihvatljiva. Kako je to moguće i zašto je potrebno koristiti kvalitetno pomagalo, pročitajte dalje u tekstu.

Kupnja slušnih pomagala važno je ulaganje – to su uređaji koje ćete upotrebljavati dugi niz godina te valja pomno odabrati između dostupnih rješenja.

Cijena slušnog pomagala, kao i kod bilo kojeg drugog uređaja, ovisi o nizu elemenata. Ponajprije se to odnosi na tehničke mogućnosti i karakteristike jer za bolje performanse treba koristiti kvalitetnije materijale i kompleksnije sklopove. To u pravilu znači višu cijenu, no korisnici kvalitetnih rješenja zauzvrat dobivaju bolju razumljivost i ugodnije slušanje.

Valja spomenuti i kako kvalitetni uređaji efikasno potiskuju mikrofoniju (neugodno pištanje), vjernije prenose fine detalje u govoru, omogućavaju dobru razumljivost i u bučnoj okolini, imaju prirodniji zvuk, mogu imati opciju bežičnog povezivanja s mobitelom, TV-om itd. Dakle, takva pomagala imaju cijeli niz prednosti kojih nema kod osnovnih modela.

U cijenu slušnog pomagala su u pravilu uračunate i razne usluge poput podešavanja, kontrole, periodičkog čišćenja, naknadnih podešavanja, savjetovanja itd. Zbog svega navedenog slušna pomagala ne mogu biti jeftina.

U Bontechu se cijene slušnih aparata kreću od 210 EUR do oko 6000 EUR za najbolje komplete, što predstavlja vrlo široki raspon. Između tih krajnjih vrijednosti nudi se cijeli niz raznih rješenja koja će zadovoljiti potrebe pojedinog korisnika.

Zadatak naših stručnjaka-otoakustičara je izdvojiti za vas prikladne modele i pomoći vam da za sebe odaberete rješenje s kojim ćete biti zadovoljni i koje ćete upotrebljavati (a ne držati u ladici).

Trošak na mjesečnoj ili dnevnoj razini

Na cijenu slušnog aparata možemo gledati i na drugi način – kroz trošak na mjesečnoj ili dnevnoj razini. Primjerice, ako slušno pomagalo ima cijenu od 2700 EUR i koristi se 5 godina (uobičajeno i više), koštat će vas 540 EUR godišnje, 45 EUR mjesečno ili samo 1,5 EUR dnevno! Drugim riječima, dok ukupna cijena djeluje visoka, cijena svakodnevnog korištenja je sasvim razumna. Na mjesečnoj razini to primjerice možemo usporediti s troškom za kabelsku televiziju, dok je na dnevnoj tek u razini jedne šalice kave u obližnjem kafiću.

Kupnjom slušnog pomagala ne nabavljamo samo uređaj, nego i sve koristi koje nam njegovo korištenje donosi:

– uključenost i komunikaciju s bližnjima (supružnikom, djecom, unucima, prijateljima…)
– veće samopouzdanje
– manju ovisnost o drugima
– manju izoliranost
– očuvanje slušne sposobnosti
– slušanje TV-a bez pretjeranog pojačavanja

Uzmemo li u obzir sve koristi, složit ćemo se kako je slušno pomagalo vrijedno ulaganja, što nam potvrđuju naši vjerni klijenti!

Kategorije slušnih aparata

Bontech nudi veliki izbor slušnih aparata podijeljenih u četiri kategorije. Ispravan odabir izvedbe i kategorije pomagala ovisit će o stanju sluha te slušnim situacijama u kojima se korisnik često nalazi ili u kojima slabo čuje/razumije.

Kod obostranih oštećenja sluha savjetujemo korištenje pomagala na oba uha čime se postiže bolja razumljivost govora, ugodnije i prirodnije slušno iskustvo te obostrano očuvanje slušne sposobnosti.

Unutar svake kategorije su dostupne sve izvedbe, a ovdje su navedene pojednostavljeni opisi pojedinih kategorija:

Osnovna

Raspon cijena je od 210 EUR do 530 EUR. Pomagala iz ove kategorije omogućavaju zvučni dodir s okolinom i slušanje u jednostavnim slušnim situacijama kao razgovor s jednom osobom u mirnim uvjetima.

Plus

Raspon cijena je od 530 EUR do 1000 EUR. Pomagala iz ove kategorije omogućavaju slušanje u prirodi, mirnom restoranu ili drugim mjestima s umjerenom bukom.

Napredna

Raspon cijena je od 1000 EUR do 1860 EUR. Pomagala iz ove kategorije omogućavaju slušanje u prirodi, mirnom restoranu ili drugim mjestima s umjerenom bukom, prometu ili vožnji automobilom, na manjim obiteljskim okupljanjima.

Premium

Raspon cijena je od 1860 EUR do 5840 EUR za Connectivity ili TV set. Pomagala iz ove kategorije omogućavaju slušanje u svim uvjetima, od mirnih do najzahtjevnijih poput slušanja na događanjima s puno ljudi ili glasnom glazbom, u prometu, na radnom mjestu itd.

Napomena: Ovdje navedeni opisi predstavljaju opće informacije radi uvida u mogućnosti pomagala iz pojedinih kategorija, a više informacija i stručnu preporuku možete dobiti kod naših otoakustičara. Navedene cijene su okvirne i konačni iznos će se umanjiti ovisno o količini, načinu plaćanja, odobrenju troška za pomagalo na teret zdravstvenog osiguranja, komercijalnim popustima itd.

Vratite u svoj život razgovore s bližnjima!

U Bontechu smo godinama ulagali u stručne edukacije naših otoakustičara i znamo kako tehnologiju staviti u funkciju čovjeka! Obratite nam se s povjerenjem!

Odaberite jednu od čak 29 poslovnica te ispunite Vaše kontakt podatke ili nas nazovite na besplatan broj 0800 44 66

    Kako bi se zaštitili od spama molimo označite sljedeću ikonicu: Auto.

    Izbornik