Slušna pomagala sa zvučnikom u uhu - Bontech

Diskretna i lagana, a istovremeno snažna i napredna – slušna pomagala sa zvučnikom u uhu ili eng. Receiver In The Ear (RITE) ili Receiver In Canal (RIC) je izvedba zaušnog slušnog pomagala, kod koje je zvučnik izdvojen iz kućišta slušnog aparata i smješta se izravno u ušni kanal korisnika.

Sa slušnim aparatom je povezan tankim kabelom čime se postiže izvrsna kozmetika, jer je tanki kabel jedva primjetan! Na zvučnik se postavlja mekana silikonska kapica, a po potrebi se može izraditi anatomski umetak.

Izvedbe i prikladnost

RITE aparati se izrađuju u više oblika, veličina i boja i u pravilu se na njima nalazi tipkalo(a) koje korisniku omogućava kontrolu rada pomagala.

Dostupni su u varijantama: miniRITE i miniRITE R te prikladni od blage do teže nagluhosti.

Izvedba R s punjivom baterijom (eng. Rechargeable) omogućava korištenje bez potrebe redovnog mijenjanja baterije, jer se baterija može jednostavno napuniti tako da aparate preko noći postavite u punjač.

Zašto odabrati slušna pomagala sa zvučnikom u uhu?

Imate li blagu, srednju ili težu nagluhost i želite moderno i udobno pomagalo koje nije uočljivo, onda su RITE izvedbe pravo rješenje za vas! Ugodno dizajnirane „mini“ varijante, s mogućnosti daljinskog upravljanja s ekrana pametnog telefona, širokim izborom silikonskih kapica i verzija s punjivom baterijom, zadovoljit će i najzahtjevnije korisnike.

Prednosti

RITE slušna pomagala su najčešće korištena izvedba, jer omogućavaju prilagodbu širokom krugu korisnika, prikladna su za gotovo sve stupnjeve oštećenja sluha, te omogućavaju dobru fleksibilnost u slučaju potrebe (npr. manje pogoršanje sluha ili potreba premještanja pomagala na drugo uho).

Nadalje, smještanjem zvučnika u ušni kanal je omogućena izrada slušnog aparata manjih dimenzija u odnosu na BTE i izbjegavaju se tehnički problemi (poput rezonancija) koji mogu nastati prolaskom zvuka kroz spojnu cjevčicu. To za korisnika znači manje primjetno pomagalo i bolju kvalitetu zvuka.

Diskretna su, lagana i udobna za nošenje, napredniji modeli u pravilu sadrže usmjerene mikrofone i mogućnost bežičnog povezivanja sa pametnim telefonom ili TV adapterom, a dostupna je i varijanta s punjivom baterijom.

Nedostatci

RITE slušna pomagala se postavljaju jednim dijelom u uho i drugim iza uha, što nekima u početku korištenja predstavlja problem. Kod aparata s jednokratnim baterijama treba računati s zamjenom baterije u prosjeku svakih 5-7 dana.

Želite isprobati slušna pomagala sa zvučnikom u uhu?

Odaberite jednu od čak 27 poslovnica te ispunite Vaše kontakt podatke ili nas nazovite na besplatan broj 0800 44 66

    Kako bi se zaštitili od spama molimo označite sljedeću ikonicu: Ključ.

    Izbornik