Čišćenje i održavanje slušnih aparata Bontech

ČIŠĆENJE I ODRŽAVANJE SLUŠNIH APARATA

  1. Početna
  2. Slušni aparati
  3. Dodaci
  4. Čišćenje i održavanje

Održavanje slušnog pomagala je ključno za njegovo ispravno funkcioniranje. Kako biste osigurali da uvijek dobijete maksimum od vašeg pomagala i da vas dugotrajno i pouzdano služi, savjetujemo da se pridržavate ovih uputa.

Kako rukovati sa aparatom?

1. Održavajte vaše pomagalo čistim i suhim. Da biste uklonili vlagu i nečistoću, poslije upotrebe obrišite kućište pomagala mekanom krpicom ili maramicom. Ne koristite vodu ili otopine budući da one mogu oštetiti pomagalo.

2. Nikada nemojte uranjati pomagalo u vodu ili tekućine jer tekućine mogu uzrokovati trajna oštećenja slušnih pomagala.

3. Izbjegavajte grubo rukovanje i padove pomagala na tvrde površine ili podove.

4. Ne ostavljajte slušna pomagala na ili u blizini izvora topline ili na suncu (kao što je vruć, parkiran automobil) jer toplina može deformirati i oštetiti kućište aparata.

5. Ne nosite vaša pomagala za vrijeme tuširanja, umivanja, plivanja, pljuska ili u vlažnim okruženjima poput parnih kupelji ili sauna. Ukoliko se vaše pomagalo smoči, ili je bilo izloženo visokoj vlazi ili znojenju, ostavite ga da se osuši preko noći s izvađenom baterijom i otvorenim vratašcima baterije. Svakako savjetujemo da ostavite pomagalo preko noći u zatvorenoj posudi zajedno sa sredstvom za isušivanje. Ne koristite pomagalo dok se potpuno ne osuši. Upitajte svog otoakustičara koje sredstvo za isušivanje koristiti.

6. Izvadite pomagalo kada nanosite kozmetiku poput parfema, losiona za kosu i losiona za sunčanje. Oni mogu dospjeti u pomagalo i oštetiti ga.

Dnevno održavanje

Da biste izbjegli štetu koja može nastati zbog znojenja i vlage, preporučamo korištenje seta za isušivanje. Ako se pojačano znojite, više puta dnevno maramicom obrišite pomagalo i pokupite vlagu iza uha i s kose. Po potrebi očistite umetak ili kapicu te zamijenite filter za zaštitu od ušnog voska (ukoliko ga pomagalo ima). Cjevčicu na klasičnom umetku je potrebno zamijeniti svakih 2-3 mjeseca, kako ne bi otvrdnula.

Preporučamo korištenje kompleta za održavanje jer sadrže sve što vam treba

Oto-fresh® set za čišćenje

Set za čišćenje oto-fresh® stvoren je za čišćenje i održavanje umetaka i slušnih pomagala, kao i proizvoda za zaštitu sluha.

Osim što dolazi u pametno dizajniranoj kompaktnoj torbici koju uvijek možete nositi sa sobom, oto-fresh® set za čišćenje Vam omogućava dugovječnost vaših umetaka i slušnih pomagala te osigurava optimalnu higijenu uha.

Set je dostupan u verziji za zaušna ili kanalna slušna pomagala i sukladno namjeni sadrži odgovarajući pribor.

Uređaj za isušivanje slušnih pomagala oto-fresh® DRYBOX

Set za isušivanje slušnih pomagala oto-fresh® DRYBOX idealno je rješenje za održavanje svih tipova slušnih pomagala. Osim što pomaže osušiti vaše slušno pomagalo, opremljen je UV-C dezinficirajućim svjetlom koje djeluje na svih 360° vašeg pomagala.

Potrebno ga je samo priključiti u struju i upaliti te je spreman za korištenje.

Kada ste na putu ili vam nije dostupna električna utičnica, USB priključak omogućava napajanje iz drugih izvora energije kao npr. prijenosno računalo ili pričuvna baterija (Power Bank).

Servis slušnih aparata

Kao i svaki drugi uređaj i slušni aparat se može pokvariti, a kako je neophodan za svakodnevno komuniciranje osigurali smo brz i efikasan servis na čak tri lokacije – Split, Zagreb i Rijeka.

Naši stručnjaci će kvalitetno obaviti popravak s originalnim dijelovima, a u slučaju da vam je potrebno možete na korištenje dobiti zamjensko pomagalo.


Čišćenje i isušivanje je nužno kako bi se pomagalu produljio vijek trajanja i kako bi moglo ispravno funkcionirati. To korisnici mogu obavljati i sami, ali je preporučljivo da se za čišćenje umetka, zamjenu cjevčica i sličnih postupaka jave u bilo koju našu poslovnicu.

Trebate pomoć pri održavanju ili servis slušnog aparata?

Odaberite jednu od čak 27 poslovnica te ispunite Vaše kontakt podatke ili nas nazovite na besplatan broj 0800 44 66

    Kako bi se zaštitili od spama molimo označite sljedeću ikonicu: Šalica.

    Izbornik