Besplatni info telefon 0800 44 66

Meni
Close

Tinitus tretmani

Napornog zujanja u ušima riješite se laserskom terapijom

 Tinitus ili zujanje i šum u ušima poremećaj je od kojega pati čak 10 do 15 posto stanovništva. Tinitus može biti simptom bolesti (primjerice, upale uha) ili se pojaviti kao nuspojava konzumiranja određenih lijekova, no najčešći uzrok je prekomjerno izlaganje buci.

Postoje dvije vrste tinitusa: subjektivni tinitus, kod kojega osjet zvuka bez vanjskog podražaja čuje samo bolesnik, te, znatno rjeđi, objektivni tinitus, koji nastaje zbog zvuka koji stvaraju strukture u blizini zvuka (primjerice, zvuk kao posljedica mišićnoga grča u srednjem uhu, ili pulsirajući zvuk uzrokovan šumom krvotoka).

Tinitus može biti povremen ili trajan, a manifestirati se može u jednom ili oba uha.

Tinitus terapija laserom

U medicini se laser koristi u liječenju različitih bolesti i stanja, a u otorinolaringologiji koristi se za tretman šuma u uhu (tinitus).

Terapija laserom niskog intenziteta (LLLT), dostupna u svim poslovnicama Bontecha, bezbolna je, sigurna, jednostavna i učinkovita!

Sama terapija sastoji se od 10 tretmana, svaki u trajanju od po 20 minuta, a provodi se u opuštenom sjedećem položaju.

Primjenom lasera u uhu dolazi do djelomične regeneracije oštećenih stanica unutarnjeg uha. Ako imate smetnje sluha ili šum u uhu, s povjerenjem se obratite u najbližu poslovnicu Bontecha gdje će vas naše osoblje savjetovati i, ako je potrebno, uputiti na daljnje preglede kod specijalista otorinolaringologa.

Sluh možete pregledati u svakoj od 30 poslovnica Bontecha.

Rezervirajte besplatni pregled sluha