Besplatni info telefon 0800 44 66

Meni
Close

Govorna pomagala

Govor se uči od malih nogu pa je ključno što ranije prepoznati govorne probleme kako bi ih se moglo čim prije korigirati. Djeca upijaju govor i zvukove iz okoline te stvaraju vlastite konstrukcije i vokabular – na nama je da ih usmjerimo na ispravan govor.

Zbog različitih vanjskih podražaja ili pak određenih bolesti, mnoga djeca, ali i odrasli, susreću se s govornim problemima. Pri uočavanju govornih problema kod djeteta, rodbine ili prijatelja, važno je odmah reagirati. Zapamtite da mucanje, pogrešno izgovaranje određenih slova, oštećenja sluha ili anatomske smetnje govornih organa nisu poremećaji zbog kojih se trebamo sramiti, nego ih treba liječiti i ispravljati na vrijeme.

Kod djece u predškolskoj dobi poremećaji koji se najčešće javljaju su poremećaji izgovora glasova i mucanje, a kod djece školske dobi česte su teškoće čitanja i pisanja. Ako primijetite određene govorne poremećaje kod djece ili odraslih, svakako potražite savjet logopeda ili posjetite Bontechov centar za logopedske usluge (LINK na rubriku o logopedskim uslugama).

Griffin True Tone

Griffin True Tone govorno je pomagalo koje se koristi kao medicinska pomoć za govor. Upotrebljava se nakon operacije larinksa, odnosno grkljana, a korisniku omogućuje vraćanje glasovnih sposobnosti te što prirodniji govor.

Bontechov Griffin True Tone omogućuje prirodan zvuk i vrlo jednostavno podešavanje intonacije promjenom jačine pritiska. Time se oponašaju karakteristike prirodnoga ljudskoga glasa, što to Bontechovo pomagalo čini jedinstvenim na tržištu.

content-1

Pomagalo ima najširi frekventni raspon, čime se osobnost zvuka prilagođava svakom individualnom korisniku. Kućište je ojačano karbonskim vlaknima, što ga čini otpornim na vanjske utjecaje, a kako je izrazito maleno (110 mm) i lagano (128 gr), ne ometa korisnika u svakodnevnim aktivnostima. Griffin True Tone omogućuje povećanu glasnoću uz racionalno korištenje baterije. Za pomagalo se koriste standardne Ni-Cd baterije od 9 V koje su lako dostupne na tržištu.

Odaberite uslugu

Sluh možete pregledati u svakoj od 30 poslovnica Bontecha.

Rezervirajte besplatni pregled sluha